Powwows i Danmark
Besøger man indianerreservater i USA og Canada i dag vil man højst sandsynligt blive inviteret med til en powwow. En powwow er en slags festival med rødder i den indianske historie og kultur. En indiansk powwow varer fra én aften til tre eller fire dage, og her mødes indianere fra alle stammer for at danse, synge, konkurrere, ære andre og forære gaver væk, dele mad ud til andre, møde venner og familie og opretholde indianske traditioner.

Der findes to typer af powwows: "Community Powwows" som er små hyggelige, lokale powwows med få deltagere, og "Contest Powwows" der domineres af sang- og dansekonkurrencer med store kontante pengepræmier til vinderne. Powwows afholdt i Danmark minder om de små lokale community powwows med en eller to trommegrupper og med opvisning af de forskellige danse i stedet for dansekonkurrencer. Danske powwows følger Lakota/Sioux-indianernes traditioner baseret på venskaber med medlemmer af Sicangu (Brulé) og Oglala-stammerne fra hhv. Rosebud og Pine Ridge reservaterne i staten South Dakota.

Powwows arrangeret af ikke-indianere
Powwows bliver ofte afholdt udenfor USA og Canada, såsom i Danmark, Sverige, England, Tyskland Østeruropa, Japan og mange andre lande. Disse powwows bliver for det meste arrangeret af ikke-indianere som kan lide powwows og som respekterer indiansk kultur og traditioner. Ved at afholde powwows er de desuden med til at vise, at den indianske kultur er i live og under konstant udvikling og forandring, og med til at oplyse om indianernes levevilkår i dag. F.eks. er der mange, der fejlagtigt tror, at indianerne stadig bor i tipier og går klædt som de gjorde for 100 år siden.

Dansk powwowhistorie
Powwows i Danmark repræsenterer indiansk kultur som den udfolder sig i USA og Canada i dag. Vi bestræber os på at lave dansedragter som de ser ud i dag og ikke som for 100 siden. Vi har derfor ofte oplevet at indianere bliver glade, når de ser vores moderne dansedragter, fordi det er vigtigt for dem at omverdenen forstår, at den indianske kultur ikke er død eller stillestående, men lever i bedste velgående.

De første danske powwows blev afholdt i midten af 1980'erne, hvor en gruppe Lakota-indianere som underviser på Sinte Gleska University og en gruppe engelske sangere og dansere kom til Danmark for at fortælle om den moderne indianske kultur. Det skete på opfordring af Dansk-indiansk Forening, som arrangerede en række sommerkurser. Nu er der omkring 50 dansere med dragt og to trommegrupper i Danmark, og mange har været til powwows i USA og Canada. Desuden er der knyttet venskab mellem danskere og en voksende gruppe af dansere og sangere i Sverige, som kommer til powwows i Danmark og omvendt. Der bliver afholdt to powwows i Danmark om året.