Powwow-etiketteSådan donerer man penge under en powwow

Gavmildhed er en vigtig del af den indianske kultur og indianerne bruger ofte pengesedler eller tobak til at vise deres støtte og respekt til powwow-komitéenen (støtte til næste års powwow) eller til en bestemt person, danser, eller trommegruppe. Der er flere måder at donere penge på, hvis man ønsker at gøre det.

Lotteri og Blanket Dance
Den mest anonyme måde at donere penge på er at støtte powwow-kommiteén og næste års powwow ved at købe numre til lotteriet, eller ved at støtte de godgørende formål som annonceres i forbindelse med en Blanket Dance. Ved en Blanket Dance kommer fire dansere rundt med et tæppe imellem sig og alle er velkomne til at lægge penge ned i tæppet. En Blanket Dance afholdes for forskellige relevante godgørende formål - lyt til MC'en; han annoncerer, hvad pengene vil gå til.

Markering af mindre begivenhed som fødselsdage eller lignende
Hvis man ønsker at markere en mindre begivenhed som en fødselsdag, et jubilæum, en udmærkelse i en konkurrence eller lign. er det tilstrækkeligt kun at donere et beløb til powwow-komitteen til næste års powwow. Man går hen til MC'en, giver ham pengene og beder ham om at annoncere hvorfor der gives en donation; f.eks. at: "Der er doneret x kr. i anledning af Kims 30 års fødselsdag", eller "Joe har doneret x kr. for at ære Kim, der har modtaget en præmie for bedste yy". Man kan også vælge at "købe/sponsorere" en sang ved også at donere penge til en trommegruppe som så synger en sang til en fødselsdagsdans.

Penge til trommegruppe
Hvis man for eksempel synes meget godt om en bestemt sang, som en tromme synger, kan man gå hen til MC'en og give ham pengene, hvorefter han vil annoncere for alle, at trommen har modtaget en donation og kan komme og hente den. Man kan også istedet selv lægge pengene direkte ned på selve trommen umiddelbart efter sangen er slut, men så er det kun sangerne der får at vide at du gerne vil rose deres sang, da det ikke vil blive annonceret højt.

Penge til en danser
Man kan også ære en danser ved at lægge penge på gulvet foran danseren. Dette bør dog kun gøres ved opvisningsdanse og bruges sjældent i Danmark. Lægges der penge på gulvet, bør danseren danse hen over pengene som en gestus, hvorefter en repræsentant for powwow-kommitéen (f.eks. Arena Director) samler pengene op og giver pengene enten til dem som har brug for dem, oftest ældre mennesker, eller til danseren selv, der så vil give pengene videre. På denne måde ærer man danseren ved at der bliver givet penge væk til andre.