Indiansk dans

Indianske powwow-danse omfatter en række forskellige stilarter for mænd og kvinder i dansedragt samt en række fællesdanse som kaldes "intertribals" og "social dances", hvor alle kan deltage. Desuden findes der en række "specials" - særlige højtidelige danse hvor man ærer en person. Indianske powwows er i dag ofte centreret omkring danse- og sangkonkurrencer med store pengepræmier, men de sociale og højtidelige danse spiller en ligeså stor rolle for de indianske familier og den indianske kultur.

Mænds og kvinders stilarter
Mænd og kvinder har hver deres dragter og dansetrin. Se her:

Sociale fællesdanse
Intertribal er en meget almindelig fællesdans hvor alle danser deres egen stil samtidigt, mens man bevæger sig rundt med uret.

Ved pardanse er det kvinden der byder op. Ved Two Step Dance er der et par der fører an som de andre kopierer, mens parrene i en Rabbit Dance danser hver for sig og selv bestemmer hvad de vil lave. 49s minder om Two Step og danses efter selve powwowen i en mere løssluppen atmosfære.

Æresdanse (Specials eller Honor Songs)
Honor Songs bruges til at ære personer. Oftest står hele den udvidede familie frem og afholder en Give-away, hvor en lang række gaver overrækkes udvalgte personer foran hele forsamlingen. Når æresdansen begynder, bliver den eller de ærede eskorteret rundt i dansearenaen - først går den lille gruppe en runde alene, dernæst kan alle der ønsker det træde ud i arenaen, give hånd til den/de ærede, og dernæst gå om bagved dem og følge med rundt. Nogle giver penge til den ærede ved at lægge en sammenfoldet pengeseddel i håndfladen, som overføres når man giver hånd.